Deze zaterdag (16-11) waren de voorrondes van het NK. Het begon om 9 uur en ik (Inge), Melissa en Kylie waren er om 8:15. Toen kreeg ik een cadeautje van de vereniging het was een sleutelhanger en hij was echt heel erg leuk. En ik kreeg ook het hemdje want Melissa en Kylie en Martine hadden een hemdje gemaakt met de onderdelen erop waarmee je op de voorrondes of op het NK mee staat. Toen gingen we mijn haar doen en ondertussen mijn make up. Toen kwamen Kim en Leonie. En die kregen ook de cadeautjes toen ging ik me omkleden en in trainen. We gingen in trainen en het ging eerst niet heel goed maar daarna wel Melissa en Kylie gingen kijken toen nog heel even wachten en toen mocht ik op. Ik had er echt super veel zin in ook wel een beetje zenuwachtig. Toen ging ik op en ik had maar 1 drop en mijn 3 spin gevangenšŸ„³. Daarna gingen we weer Naar de kleedkamer om mij om te kleden en Kim, Leonie en Kylies haar te doen en make up. Daarna gingen we een tik tok opnemen. Die is echt super leuk geworden en het was ook super leuk om op te nemen de tik tok staat op Facebook van x change. Daarna gingen we een beetje chillen en toen mocht Leonie op Leonie had 2 drops en heeft het echt super goed gedaan. Daarna mocht Kim op en die had ook 2 drops en ook die heeft het super goed gedaan als laatste mocht Kylie op en ook die had 2 drops en heeft het super goed gedaan. Toen waren er nog wat nummers en ondertussen hebben we gewoon lekker ge-child. Toen was de prijsuitreiking en mochten we klaar gaan staan eerst werd er allemaal muziek gedraaid. Daarna mochten we met z’n allen op. Eerst werd er iemand herdacht en waren we 1 minuut stil. Daarna gingen we verder met de prijsuitreiking en ze begonnen met twirling 1 baton pre-teen beginner en daar zat ik in en ik werd 15e en mag dus baar het NK. Toen na 2 baten enzovoort. Kwam de categorie van Kim en Leonie. Kim is 15e geworden en ook die mag naar het NK. Helaas mag Leonie niet door maar heeft het heel erg goed gedaan. Toen kwamen we bij de categorie van Kylie en Kylie is 6e geworden en ook die mag naar het NK. Na de prijsuitreiking gingen we met z’n allen wat eten bij een snackbar en dat was heel erg gezellig daarna ging iedereen naar huis.

Gemaakt door: Inge 19-11-2019

15e plaats Inge                                           ^

15e plaats Kim                                         ^

6e plaats Kylie   ^


Door het stoppen van een van de meiden uit ons small team ontstond er een nieuw ensemble, namelijk ensemble B1. Kylie en ik hadden na wat trainingen het idee dat er nog wel eens een NK plaatsing voor dit team aan zou kunnen komen dit seizoen. Maar… Kim zit in beide ensembles en dat is niet toegestaan. Hier moesten we dus een oplossing voor vinden. Na flink wat denkwerk is het Kylie en mij gelukt om een mooie oplossing te vinden. Kim en Kylie zouden voortaan als duo verder gaan. Om te kunnen deelnemen aan het NK van december moesten ze wel presteren volgens een plan. Tijdens het concours van Hoogeveen (5 oktober) deden ze voor het eerst mee, dus in de introductieklasse. Hierbij moesten ze een plaatsing in de beginners behalen met daarbij plaatsingspunten voor het NK. Dit was gelukt! Omdat we verder als vereniging aan geen wedstrijden meer zouden deelnemen, hebben we ons ingeschreven voor het enige concours waar nog ruimte was voor een optreden; Roosendaal. Afgelopen zondag, 27 oktober, vertrokken we 9.00u vanaf Slagharen. Op naar Roosendaal. Om half 12 kwamen we aan op bestemming. Het klaarmaken ging aardig vlot. De pauze was net begonnen, toen wij er ook klaar voor waren om te gaan intrainen. Het intrainen verliep niet geheel soepel. Weinig oefenruimte, wat drops en toch wel een lichte druk om te proberen die laatste NK plaatsingspunten binnen te halen. Na de pauze waren Kylie en Kim het tweede optreden. De show met het thema ‘’San Andreas’’ verliep zonder drops. Toch hadden we alle drie het gevoel dat het wat aan de trage kant was. Filmpje teruggekeken en toen viel het allemaal toch wel mee. Van de drie deelnemende duo’s hadden Kylie en Kim beide het gevoel dat ze tweede zouden worden. Ik dacht natuurlijk gewoon eerste ;-). Na heel wat uurtjes wachten was het tijd voor de prijsuitreiking. Aangekomen bij de duo dance categorie kregen we het aardig warm. De punten werden namelijk eerst benoemd en voor een NK plaatsing hadden we 68 punten nodig. Nummer 3 67,1 punten, nummer 2 67,4 punten (whaaaaa, niet onze namen dachten we). Gelukkig gingen deze punten naar de andere duo’s in de categorie. Nummer 1 70,6 punten voor Kylie en Kim. Wat was dit een opluchting! NK plaatsing is gelukt. Twee kansen en beide kansen benut! Ik ben super trots op beide meiden! Ze hebben in 2 uurtjes de gehele show aangeleerd, thuis veel getraind en de twee vrijdagen die ze samen konden trainen goed benut. Toppers! Nu hebben we gelukkig nog een aantal weken de tijd om écht goed te kijken naar de show en de puntjes op de i te zetten voor het NK!

Gemaakt door: Melissa 29-10-2019


Op 5 oktober zijn wij met de vereniging naar een wedstrijd geweest in Hoogeveen. Het was zoals gewoonlijk weer heel gezellig en hebben veel gelachen. Iedereen heeft natuurlijk zijn best gedaan. Van de 20 optredens die we gedaan hebben zijn 7 gouden, 10 zilveren en 1 bronzen medaille. Het Twirlteam heeft een gouden beker gewonnen. Kylie en Kim hebben voor het eerst hun duo gedaan, zij hadden ook direct NK-plaatsing. Jasmijn met haar solo trad ook voor de eerste keer op, zij is geplaats in de novice. Het ensemble die bestaat uit: Kim, Leonie, Inge, Danischa en Annemijn hebben ook NK-plaatsing behaald. Ik zelf had drie medailles gewonnen, en ook hoge punten voor mijn solo waar ik heel blij mee ben. Het was dus een geslaagde dag.

Gemaakt door: Esli 17-10-2019


Op 21 september zijn wij met bijna iedereen van de vereniging naar een wedstrijd in Nunspeet gegaan. Het was erg gezellig. Sommige punten waren hoger dan normaal, en sommige vielen tegen. Desondanks zijn er veel medailles gehaald. 7 Gouden en 3 zilveren en 1 bronzen medaille. Zelf was ik erg blij met de punten van mijn solo. Het was best een geslaagde dag vond ik.

Gemaakt door: Renate 17-10-2019


Op zaterdag 14 september heb ik opgetreden in Hardenberg. Er was een sportmarkt op het plein in de stad. We hadden geluk want het was mooi weer. We hebben 3x onze dansjes gedaan. Iedereen heeft een solo gedaan en ik nog dansjes samen. Ik vond het super leuk maar ook vermoeiend. Heel veel kinderen hebben met ons meegedaan en naar ons gekeken. De meiden van de vereniging hebben de kinderen wat geleerd, ik ook. We hebben ook papiertjes uitgedeeld waarop stond wie we zijn en dat je lid kunt worden. Ik hoop dat veel kinderen met ons kunnen gaan trainen en aan wedstrijden mee kunnen doen. Dat zou wel leuk zijn!

Gemaakt door: Feline 17-9-2019


Op zaterdag 7 september hebben we met 6 meiden van X-Change meegelopen in de optocht van de feestweek in Gramsbergen. Net als ieder jaar heeft de feestweek een thema, dit jaar was het thema 'Sport en Spel'. Dit thema past natuurlijk perfect bij ons als twirlvereniging. Wij gingen dan ook sla sportief verkleed met als motto 'X-Change laat Gramsbergen bewegen!'. Het leek erop dat we ontzettend veel moesten bewegen om het een beetje warm te krijgen die middag. Net toen we  onze kar mooi versierd hadden en we naar de start wilden lopen begon het toch hard te regenen! We zagen onszelf al de hele middag in de stromende door Gramsbergen lopen. Zo lang mogelijk hebben we binnen staan schuilen. Vlak voor de start renden Kylie, Kim en Myron door het vieze weer naar de organisatie om ons startnummer op te halen. Gelukkig stopte het met regenen op het moment dat we naar de start liepen en scheen de rest van de middag de zon! De tijd waarin we moesten wachten tot de optocht van start ging, hebben we goed gebruikt voor een warming-up. Tijdens de optocht dansten we door de straten en zetten we het publiek aan het werk. Squats, lunges en zelfs de kabouterdans kwamen voorbij. Ook lieten Myron, Kim, Inge en Kylie nog een aantal tricks met de baton zien, waar het publiek een groot applaus voor gaf. Na de optocht moesten we nog even wachten tot de prijsuitreiking. En wat doe je dan? Juist ja, in de zweefmolen op de kermis. Melissa en ik (Joyce) hadden het niet zo hoog op de zweefmolen dus zij bleven onder de overkapping van de botsauto's kijken hoe Kylie, Kim, Inge en Myron meerdere keren door de lucht vlogen! We hebben dit jaar helaas niet gewonnen, maar dat geeft niks. Het was een leuke middag en we hebben aan heel Gramsbergen laten zien hoe gezellig het is bij X-Change!

Gemaakt door: Joyce 18-9-2019


Zaterdag 8 juni hadden wij een wedstrijd in Rijssen. Hier deden we voor het eerst mee met ons twirl team bestaande uit: Leonie. Inge, Joyce, Kylie, Kim en ik (Annemijn). Wij werden hiermee eerste. Helaas had Kim een blessure en viel Melissa voor haar in. Gelukkig kon Kim wel meedoen met haar solo en het ensemble. Dit ensemble bestaat uit: Kylie, Melany en Kim en zij hebben een eerst prijs hiermee gewonnen. Voor de rest gingen de ensembles en solo's super goed. Ook voor Kylie met haar solo heeft ze een promotie behaald! Ik werd eerste en behaalde een eerste keer NK-plaatsingspunten. Met ons small team bestaande uit: Leonie, Kim, Eline, Danischa, en ik (Annemijn) deden voor de tweede keer mee en werden tweede. Kylie heeft voor Kim ingevallen. Het was een succesvolle wedstrijd, maar vooral super gezellig met iedereen!

Gemaakt door: Annemijn 9-6-2019


Zaterdag 18 mei hadden wij een wedstrijd in Dedemsvaart met de hele vereniging. Annemijn liet vandaag haar nieuwe solo zien. Ensemble A X-Change deed ook voor het eerst mee met hun show. Dit ensemble bestaat uit Kim, Kylie en Melany. En Jungle book ging vandaag ook voor het eerst met hun show. Jungle book bestaat uit Annemijn, Kim, Leonie, Eline, Inge en ik (Danischa). Voor de rest gingen de solo's, 1-batons, duo en ensembles heel goed. We zijn met 6 gouden, 6 zilveren, 4 bronzen medailles en een zilveren beker naar huis gegaan, En Inge, Leonie en ensemble A hadden NK-plaatsing. Ik vond het een top wedstrijd en mooi om naar terug te kijken. 

Gemaakt door: Danischa 18-5-2019


Zaterdag 11 mei hadden we wedstrijd van twirl. Dat was heel leuk en gezellig. Het begon om 20 over 9 en het was afgelopen om 5 uur. De wedstrijd was in Enschede. Het begon met de dansjes en als laatste was de prijsuitreiking. En daar hadden we 8 medailles gewonnen. Er waren roze medailles en ook bekers. Dat was heel mooi. Je draagt een heel mooi pakje en die is alleen voor wedstrijden. 

Gemaakt door: Myron 13-5-2019


Zaterdag 30 maart hadden wij een concours in Coevorden. Dit was ons eigen concours. Dit was super leuk en gezellig. We stonden met twirling 1-baton, duo dance twirl, solo dance twirl en ensemble dance twirl op het concours. Het ging bij iedereen super goed. We hebben 4 NK plaatsingspunten binnen gehaald: solo twirling 1-baton ik (Inge), solo dance twirl Leonie, Solo dance twirl Kim en duo dance twirl Kim en Leonie. En nog een promotie door Kim. Het was een super leuk wedstrijddagje! Op naar de wedstrijd in mei waar iedereen weer met z'n solo mee gaat doen. 

Gemaakt door: Inge 3-4-2019


Zaterdag 9 maart hadden wij een optreden. Dit was in de Binder, omdat de Binder 5 jaar bestaat. Deze dag hadden wij 2 optredens, 1 's ochtends en 1 's middags. De rest van de dag gaven wij workshops en deelden wij flyers uit. Het was een super leuke en vooral super gezellige dag. 

Gemaakt door: Leonie 16-3-2019


Op zondag 16 december mochten wij (Kim, Melany, Melissa en ik) ons vertegenwoordigen op het runner-up kampioenschap. Dit NK werd gehouden in de topsporthal in Almere. Samen met mijn duomaatje Melany trapten wij af met onze duo dance. Met maar 1 drop liepen wij tevreden af. Na ons duo gingen we op met het ensemble samen met Melissa. De muziek die afging was niet van ons, dit ging niet helemaal zo als het hoorde. Na (voor ons gevoel) lang wachten startte de muziek. Met 2 drops konden we met het ensemble ook trots zijn op ons zelf. Als derde was Kim aan de beurt. Het was al een super prestatie dat zij zich voor het NK had geplaatst, dus voor mij was ze al een winnaar. Haar show liep goed, met een piepklein stukje naar een leeg publiek (de verkeerde kant) kon ook Kim meer dan tevreden te zijn met haar mooie routine. Als laatste mocht ik het NK avontuur voor twirlvereniging X-Change afsluiten. Ik was er helemaal klaar, maar mocht nog even wachten. De jury wou nog graag wat eten en drinken voordat ik op mocht. Vol met spanning ging ik daardoor de vloer op. Niet helemaal tevreden, maar zeker niet ontevreden heb ik voor de laatste keer deze dance twirl gedaan. Met dik twee uur uitloop was daar eindelijk de prijsuitreiking. Verwachte ik in de top 3 te komen met een onderdeel? Nee, ik was met alles tevreden. De uitslag was daardoor een verrassing. Samen met Melany mochten wij een supermooie zilveren medaille in ontvangst nemen. Wij hebben met z'n tweeën 10 andere duo's achter ons gelaten. Super trots, maar niet alleen op deze uitslag. Met het ensemble zijn we 4e geworden (ons doel was 8), Kim behaalde een prachtige 8e plaats en met mijn solo heb ik een 10e plaats behaald (precies mijn doel). Ik kijk terug op een top NK. Nu gaan we met alle meiden hard trainen voor ons eigen concours op 30 maart in Gramsbergen.

Gemaakt door: Kylie 17-12-2018


Kylie Somsen en ik hadden ons geplaatst voor de voorrondes van het nk. 24 november was het eindelijk zover en mochten we onze shows laten zien op de voorrondes van het nk! Kylie mocht haar 1-baton en haar solo dance twirl laten zien en ik mijn solo dance twirl. Als eerst van ons was Kylie aan de beurt met haar 1-baton, ze heeft het super goed gedaan en is uiteindelijk 20’ste geworden van 50 deelnemers. Even later had Kylie haar 2’de onderdeel en dat was haar solo dance twirl. Daar had ze 4 drops. We moesten best lang wachten tot ik aan de beurt was met mijn solo dus we zijn met z’n allen gezellig de stad in geweest. Dat was heel gezellig. Na een uurtje in de stad gingen we weer naar de sporthal. Toen was mijn solo dance twirl. Ik had 0-drops met mijn solo en het ging heel erg goed. Na mijn solo hebben we nog bij andere shows gekeken. Iedereen deed het echt super goed. Rond half 7 was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. En Kylie en ik hebben ons alle twee geplaatst voor het nk! Kylie heeft een 13’de plek behaald van 60 deelnemers en ik heb een 7’de plek behaald van 31 deelnemers. De top 15 mocht door naar het nk. Daarna hebben we met z’n allen de dag afgesloten bij de Mac Donalds. Het was echt een top dag! En het was weer super gezellig! 16 december mogen we nog één keer onze show laten zien op het nk in Almere.

Gemaakt door: Kim 27-11-2018