Zaterdag 25 juni was mijn allereerste wedstrijd in Dedemsvaart. 's Ochtends gingen we naar het huis van de ouders van Kylie en Melissa. Daar hebben Melissa en Martine onze haren gedaan en Danischa de make-up. Toen we daar eenmaal mee klaar waren gingen we naar Dedemsvaart. We kleedden ons om in de kleedkamers en daarna mocht je alvast even naar de zaal om te oefenen. Toen de wedstrijd begon zaten op een bank te kijken, naar heel lang wachten was ik eindelijk aan de beurt samen met Jasmijn, Maud, Myron en Denise. Ik vond het een leuke ervaring om nooit meer te vergeten! 

Gemaakt door: Demi 28-06-2022


Het NK was weer een leuke ervaring voor mij, we hebben er weer met mooie shows gestaan. Zelf deed ik mee met ensemble dance twirl. Met Kylie, Kim, Hannah en Esli.  We zijn met het team op een mooie 3e plek gekomen. Individueel hebben Kim, Hannah en Esli ook met hun solo dance op het NK gestaan. En konden we ook naar een mooie duo dance kijken van Kim en Kylie, die tweede zijn geworden. Ik vond het zeker een NK om niet te vergeten en heb er weer met veel plezier gestaan met deze geweldige meiden.

Gemaakt door: Danischa 27-06-2022


14-05 waren de voorrondes van het NK van het jaar 2021 waarvoor ik geplaatst was met mijn 1-baton. I.v.m. corona vond dit plaatst in het begin van het jaar 2022. We vertrokken ‘s ochtends vroeg naar het topsportcentrum in Almere waar ik mijn haar en make-up kon doen. Toen was het ook ‘s ochtends al tijd voor mijn optreden. Uiteindelijk ben ik op een 22ste plek geëindigd en hiermee helaas niet geplaatst voor het NK. Wel was het weer een gezellige en leuke dag!

Gemaakt door: Kim -06-2022


Zaterdag 9 april hebben we de uitvoering X-change gaat fout gehad. Hierin lieten we verschillende dingen zien zoals verschillende dansjes, solo’s, 1 duo en  1 ensemble aanbod. Ook kwamen de oude NK show voor in de uitvoering. We gingen eerst met z’n alle ‘s middags opbouwen en onze haren en make up doen. Daarna hadden we een generale repetitie. Iedereen was erg enthousiast en had er veel zin. Na dat we hadden gegeten was het zover! Iedereen was helemaal klaar om te beginnen. Naast het enthousiasme waren er ook de normale zenuwen.  De uitvoering ging super goed en we hebben er allemaal van kunnen genieten!

Gemaakt door: Danischa 11-05-2022


Zaterdag 2-4 had ik mijn eerste solowedstrijd in Heerenveen. Ik vond het best wel spannend, maar ik had er natuurlijk ook heel veel zin in. We gingen eerst bij de moeder van Kylie en Melissa onze haren en make-up doen. Toen we in Heerenveen waren gingen we eerst intrainen. Kylie en Melissa gingen me uitleggen waar ik naar toe moest gaan om te beginnen.  Daarna moesten we lang wachten op een bank, voordat ik aan de beurt was. Toen ik bijna aan de beurt was vond ik het heel spannend, maar toen ik begon werd het veel minder spannend. Ik vond het een leuke dag en ik heb zin om nog een keer een wedstrijd te doen.

Gemaakt door: Lara 04-04-2021


Zaterdag 26 maart hebben wij meegedaan aan de wedstrijd in Almere in de middag met solo's, 1 duo, 1 ensemble en ik met kidstwirl. Martine en Melissa hebben 's morgens onze haren netjes gemaakt en Kylie heeft de make-up opgedaan. Wij hebben allemaal goed ons best gedaan en goede resultaten behaald. Aan het eind hebben we nog een tiktok gemaakt. 

Gemaakt door: Vajèn 28-03-2021


Op 12 maart hebben we na ongeveer een half jaar eindelijk weer een wedstrijd gehad! Deze wedstrijd vond plaats in Emmeloord. Hierbij deden 10 shows mee waarvan 4 shows NK-plaatsingspunten hebben gehaald. Deze shows zijn van Kim (71.4) met haar 1 baton, Esli (68.6) met haar dance solo, Kim en Kylie (68.3) met hun duo dance en ikzelf (Hannah) met mijn dance solo (68.3). De rest van de meiden deden het ook heel erg goed! Er waren geen teams deze dag waardoor iedereen zich kon focussen op hun solo/duo. We zaten weer in het ochtendblok en moesten vroeg op staan. We gingen daar in de sporthal ons omkleden en opmaken. Door veel uitval van andere nummers waren onze shows snel achter elkaar en moesten we veel haasten. Toch hebben we iedereen kunnen bekijken en natuurlijk kunnen aanmoedigen. Het was weer een beetje inkomen voor iedereen maar er zijn mooie punten behaald. Er was jammer genoeg weer niet een prijsuitreiking en ook medailles werden niet uitgedeeld. We hopen dat dat snel weer kan! Dan wordt het helemaal weer zoals ouds. Op naar volgende week, dan hebben we een wedstrijd in Almere:)

Gemaakt door: Hannah 31-03-2021


Zaterdag 2 oktober hebben wij in Dedemsvaart meegedaan aan de wedstrijd. Wij zaten in het middagblok. Van tevoren zijn wij klaargemaakt bij Martine, dit was wel fijn, want wij hoefden er niet vroeg te zijn. Wij hebben meegedaan met solo's, teams en ik met kidstwirl. Wij hebben elkaar flink aangemoedigd. Iedereen heeft heel goed haar best gedaan. Het was een gezellige middag met veel publiek.

Gemaakt door: Vajèn 02-10-2021


We hebben afgelopen weekend weer na ruim een jaar een wedstrijd gehad! Dit keer was de wedstrijd in IJsselmuiden en we zaten in het ochtend blok. Het was weer even wennen om vroeg op te staan, maar het was zoals altijd weer heel gezellig. Dit weekend zijn er alleen maar solo's op de vloer geweest en volgend weekend komen ook de teams erbij. Er zijn hele mooie punten behaald met twee promoties door Danischa met 65.1 punten en Esli met 65.7 punten, met hun Dance solo's. Beide meiden hebben promotie punten naar beginner behaald. Ook heeft Inge met haar solo 1 baton NK plaatsings punten behaald (69.0 punten). Voor de rest heeft iedereen het heel goed gedaan en weer een goede start gemaakt in het seizoen. Tijdens het wachten hebben we veel tiktoks gemaakt en elkaars solo's aangemoedigd. Voor de 1& 2-baton was er andere muziek ingesteld die deze wedstrijd voor het eerst op de vloer te horen was. Inge en Kim hadden daar hun solo's ook op en hebben daar een mooi optreden op laten zien. Ook deze keer was er de kidstwirl voor de jongere meiden waar Vajèn aan meedeed voor de aller eerste keer. Zij heeft het ook heel goed gedaan.  Al met al een geslaagde wedstrijd! :)

Gemaakt door: Hannah 01-10-2021


Zaterdag hadden we voor het eerst na een jaar weer wedstrijd in Almere. Voordat we naar Almere gingen maakten Melissa en Kylie ons klaar voor de wedstrijd. Kylie deed de make-up en Melissa het haar. Voordat de wedstrijd begon mochten we eventjes in trainen. Het was allemaal ietsje anders dan normaal. Er was geen publiek om aan te moedigen, gelukkig konden mensen wel mee kijken via een livestream.  Verder moesten we mondkapjes op en je mocht alleen klappen om iemand aan te moedigen. Verder was het een leuke dag en iedereen heeft mooie erg punten behaald. We hadden twee promoties van Inge en Hannah. 


Gemaakt door: Annemijn 13-10-2020


Tijdens de corona tijd hebben we veel getraind via Skype, maar ook buiten. Ook hebben we challenges gedaan die Kylie en Melissa hebben bedacht zoals maak je eigen rol-serie en maak je eigen twirldance vond het echt super! Ik vond het wel jammer dat we niet met elkaar konden trainen in het echt met z'n allen. Maar gelukkig trainen we nu wel op vrijdag trainen op het sportpark de kei daar trainen we dansjes voor de uitvoering en teams. Op dinsdag trainen we het meeste solo's ,duo's en af en toe teams. Maar ondanks we niet in het echt kunnen/konden trainen heb ik wel veel geleerd!


Gemaakt door: Jasmijn 28-06-2020


Op 15 maart kregen ook wij te horen dat we de trainingen niet meer door mochten laten gaan. Dit vonden wij heel erg jammer, maar wij hebben zeker niet stilgezeten. We zijn natuurlijk begonnen met online trainingen en ook zijn Kylie en Melissa begonnen om challenges te bedenken waar we elke keer een week over konden doen. De challenge’s waren steeds anders, waardoor het steeds weer een nieuwe uitdaging was en het ook erg leuk bleef om te doen. De challenge was de ene week een dans gecombineerd met baton en de andere week was het meer gericht op technieken, zo kwam er voor iedereen weer wat bij wat diegene leuk vindt of goed in is. Elke vrijdag onder de training besproken we nog even de challenge en kwam er een winnaar uit. Dit was degene die het het origineelste, beste en leukste had gedaan. De prijs was een half uurtje privé training via Skype. Je mocht de training zelf indelen en zo kon je doen wat je zelf leuk vindt en waar je zelf aandacht aan wou besteden. De winnaar was vaak weer iemand anders, waardoor het ook weer motiveerde om de volgende keer weer mee te doen en het was ook altijd weer super leuk om te doen. Na vele challenges waren er 3 die elke keer mee hebben gedaan. Dit waren: Inge, ik (Kim) en Kylie. Omdat we alles hadden meegedaan kregen wij een cadeautje. Dit was een super mooi handdoekje met onze namen erop. Ik ben hier heel erg blij mee en vindt het erg lief dat wij iets kregen daarvoor. 

 

De challenge’s die we hebben uitgevoerd zijn allemaal te vinden op het Facebook account twirlvereniging X-Change Gramsbergen, dus neem zeker even een kijkje op het account!


Gemaakt door: Kim 28-06-2020


Door het coronavirus hadden we geen trainingen meer samen wel online maar niet meer in het echt. Daarom bedachten Melissa en Kylie allemaal challenges. Als je met die challenge won kreeg je een half uur privé training online. De 1e challenge was doe het dansje uit het filmpje na het dansje was jsf party. De 2e challenge was dat Melissa en Kylie een combinatie hadden bedacht en die moest je zo snel mogelijk na doen. Wie hem het snelst deed kreeg weer een half uur privé training. De 3e challenge was wie bedenkt de origineelste en langste rollserie. De 4e challenge was pimp de dans en de dans was: cha cha slide dance. De 5e challenge was doe je allereerste twirl dance. De 6e challenge was bedenk een eigen dance solo op het nummer 17 miljoen mensen iedereen had een verschillend stukje. Toen hadden we 2 7 challenges de eerste was challenge 7a en dat was dat je een eigen woord moest verzinnen bijvoorbeeld twirl en dan met de eerste letter een techniek bedenken en dan moesten de rest het raden welk woord je had. Challenge 7b was dat je een eigen twirl techniek moest bedenken. Kim en ik hadden samen nog 1 extra van challenge 7a gedaan. Dat waren de challenges. Omdat we weer buiten mochten trainen zijn de challenges gestopt. Omdat Kim en ik alles mee hadden gedaan kregen we een handdoekje met x change erop en met onze naam. Dit waren alle challenges en het was echt super leuk om te doen.


Gemaakt door: Inge 28-06-2020


Ik zit ongeveer 9 maanden op twirlen. Ik ben er op gegaan, omdat ik veel van dansen houdt. De streetdance ging stoppen en mijn moeder zei dat dit een leuke sport was. De horizontale 1-spin vind ik erg leuk om te doen. De 1-spin vind ik nog lastig. Dus die ben ik veel aan het oefenen. Ik vind het leuk dat er grotere en kleinere meiden op zitten. We hebben nu weer buiten trainingen i.p.v. via Skype. Buiten training vind ik wel leuk. Het is wel jammer dat we nog niet met z'n allen tegelijk kunnen trainen. Ik vind het leuk dat ik een duo met Feline heb. We kennen het stukje wat we hebben geleerd al best goed. We hebben 2 keer bij Feline thuis geoefend. 

Gemaakt door: Lara 19-06-2020


Hoihoi!! 
Ik ga vertellen wat ik vind van de buitentrainingen. Ik vind het best leuk alleen binnen is het wel leuker, omdat je dan met iedereen bent. I.v.m. met corona kan dat niet, jammer! Ik ben allang blij dat we weer kunnen trainen en ik vind de plek ook wel leuk in Slagharen op het voetbalveld en op de dinsdag in Gramsbergen op de schaatsbaan. Dat vind ik ook leuk!

Gemaakt door: Maud 11-06-2020


Vanaf 20 maart zijn we begonnen om elke vrijdag met z’n allen te trainen en elke dinsdag een paar solo’s te oefenen. We doen dat via Skype. En naast trainen, kletsen we ook gezellig en maken we er iets leuks van ookal kunnen we nu niet bij elkaar zijn door het Corona Virus. Het is erg fijn dat er meiden dicht bij elkaar wonen waardoor die wel nog samen kunnen trainen. Naast de trainingen op vrijdag en dinsdag, is er ook elke week een nieuwe challenge. Elke week wordt er een nieuwe winnaar gekozen en die winnaar krijgt bijvoorbeeld een half uurtje extra solo training of iets anders. De challenges zijn verschillend. De ene keer is het iets met dans en de andere keer is het met technieken. Daardoor zijn we toch nog extra in beweging en blijft het leuk om thuis te oefenen. Door het Corona Virus kunnen we niet echt bij elkaar zijn, maar we maken er het beste van online op Skype. We hopen dat dit snel over is en dat we elkaar weer gauw mogen zien, maar in de tussentijd is dit een leuk en leerzaam alternatief!

Gemaakt door: Hannah 30-03-2020


Op zaterdag 25 januari hebben wij een workshop gehad in Hardenberg. Met een paar meiden van X-Change. Dit was georganiseerd omdat de Hafabra Hardenberg 50 jaar bestaat. Het was een super leuke workshop. Wij hebben er ook veel geleerd en natuurlijk ook veel plezier in gehad. Ze hebben ons een workshop 2 baton gegeven. Een workshop contact materiaal en een workshop dans. Bij de 2 baton was het apart omdat ik dat niet gewend ben. En het leuke was dat je gewoon dingen kon vragen om aan te passen of het moeilijker of makkelijker kon. Bij contact materiaal was het natuurlijk ook leuk ze deed alles rustig voor. En ze maakte het ook moeilijker als je het al kon. En bij dans gingen we een paar dingen oefenen wat zij wel bij twirling vind passen. Later hebben we nog een leuk dansje geleerd. Ik vond het een super leuke dag en mag van mij vaker.


Gemaakt door: Danischa 25-01-2020


Zondag (15-12) was de tweede dag van het NK. Omdat we zaterdag ook in Almere waren bleven Kylie, Melissa, Doggie en ik van zaterdag op zondag overnachten in een hotel, zodat we niet op en neer hoefden te rijden. ‘S ochtends stonden wij op om 7 uur en na een ontbijtje gingen we rond kwart voor 8 onderweg naar de sporthal waar we met Inge hadden afgesproken om kwart over 8. Ook dit jaar vond het NK plaats in het topsportcentrum in Almere. Om kwart over 8 begon Inge met het klaarmaken. Dat ging best snel en hierdoor had Inge nog genoeg tijd om rustig in te trainen. Na goed ingetraind te hebben, mocht Inge op. Een mooie en nette routine heeft ze laten zien met 1 drop. Tussen Inge haar 1-baton en de volgende show zat best veel tijd. We hebben ons rustig klaargemaakt en nog rustig gezeten op de tribune om te kijken naar andere shows. Na de pauze waren Kylie en ik aan de beurt met de duo. Voor de pauze begonnen we rustig met het intrainen. Het intrainen ging heel erg goed. Na de pauze waren er nog wat nummers en toen waren we aan de beurt. Helaas hadden we 3 drops maar we zijn tevreden over hoe het ging. We zijn nog niet heel lang een duo en dat we hier mochten staan was al een doel dat ons is gelukt. Na de duo was het tijd voor mijn solo dance twirl. Met mijn solo had ik 2 drops maar ik ben erg tevreden over hoe die ging. Als laatste mocht Kylie de vloer op. Voor haar was het haar laatste keer met solo. Dit jaar met het thema “ACDC”. Een thema dat erg opviel in vergelijking met de rest. Met 4 drops en verder een erg nette routine heeft ze haar solo hierbij afgesloten. Wij zijn erg trots op Kylie wat ze allemaal heeft laten zien in deze jaren en het zo heeft afgesloten. Na de solo’s was het al best snel tijd voor de prijsuitreiking. Helaas geen podiumplek maar wel mooie plekken behaald. Inge is met haar 1-baton 15’de geworden, Kim 14’de, Kylie 10’de en met ons duo zijn we 6’de. Super trots op wat we hebben behaald met z’n allen en dat we hier mochten staan! Nu gaan we met z’n allen hard trainen voor nieuwe shows en kunnen we zeker terugkijken op een mooi NK!

Gemaakt door: Kim 16-12-2019


Zaterdag 14 december was het eindelijk zover! We hadden om 10 uur in Almere afgesproken. Toen iedereen daar was gingen we ons klaarmaken. Melissa ging vlechten en Kylie ging onze make-up doen. Het duurde wel even voordat iedereen klaar was omdat we met z’n 5en waren. Toen we klaar waren gingen we rustig een beetje intrainen en nog even bij alle supporters zitten op de tribune. Toen het pauze was gingen we in de zaal even lijnen uitzetten zodat we goed wisten waar we ongeveer moesten staan. Daarna gingen we even wat eten en de pakjes aantrekken. We hebben nog even met de pakjes aan goed getraind zodat we er helemaal klaar voor waren. Daarna gingen we nog even weer op de tribune zitten kijken naar de andere deelnemers en hebben we lekker gekletst met z’n allen. Ongeveer een half uur voordat we op moesten gingen we voor de aller laatste keer intrainen en opwarmen. Daar ging het super goed en toen mochten we eindelijk na een lange dag oplopen. Ik vond het best spannend want dit was nog maar onze 2e wedstrijd samen. De show ging erg goed, we hadden maar 2 drops en daar zijn we super tevreden mee. We liepen ook af met een trots en blij gevoel. Toen we even weer met Melissa hadden nabesproken hoe goed het gegaan was gingen we terug naar de kleedkamer om onze pakjes uit te doen. Toen iedereen weer het sportpak aan had en even wat gegeten had gingen we lekker uitrusten op de tribune. Daar kregen we complimenten van alle supporters over hoe we het hadden gedaan. Na een poos op de tribune gingen we onze spullen vast naar de auto’s brengen zodat we na de prijsuitreiking niet meer terug hoefden naar de kleedkamer. Jammer genoeg regende het super hard buiten en werden we dus nat toen we naar buiten gingen. Maar gelukkig stond onze auto dicht bij en hoefden we niet zo ver te lopen. Eenmaal weer binnen gingen we opdrogen en nog even weer kijken naar alle andere optredens. Toen was het eindelijk zo ver het laatste optreden was afgelopen en dat betekent natuurlijk: eindelijk de prijsuitreiking! We gingen nog even met z’n allen een feestje bouwen op de vloer. Toen werden eerst alle vrijwilligers, juryleden en de mensen van de muziek bedankt. Daarna kwam de uitslag. Toen onze categorie en eenmaal aan de beurt was werden wij helaas niet opgenoemd. Na afloop gingen wij snel kijken op de site hoeveelste we waren geworden, hier zagen we dat we 4e geworden zijn! Wij waren super blij met deze plaats. Na de wedstrijd gingen we nog even met een groepje wat eten bij een snackbar in de buurt om ons eerste NK te vieren. Ik vond het een super gezellige dag met iedereen en heb genoten van deze drukke, spannende, maar vooral hele mooie dag. Op naar volgend jaar!

Gemaakt door: Leonie 16-12-2019


Op zaterdag 23 november 2019 was het weer tijd voor de jaarlijkse wedstrijd van het Vechtdal Twirl Festival. Met de vereniging waren we weer goed vertegenwoordigend met 19 optredens van de 44. Er waren verschillende verenigingen uit de gemeente Hardenberg die meededen aan het Vechtdal Twirl Festival en hierdoor was er een grote diversiteit aan optredens.
Dit jaar was de opzet van de wedstrijd iets anders en kon je niet meer om de gemeente vlag strijden, maar de jury zou twee 'stars of the day' kiezen.

De wekker ging deze ochtend al aardig vroeg (5.45u). Om 6.15u arriveerde ik bij Melissa om alvast mijn haar en make-up te doen, zodat ik daarna de meiden kon sminken. Iets voor zeven kwamen de eerste meiden binnen en rond acht uur was iedereen gereed om te vertrekken naar sporthal 't Noorderslag in Slagharen. De wedstrijd zou om 9.30u beginnen dus na aankomst hadden we nog even rustig de tijd om allemaal in te trainen. 
Annemijn mocht de dag openen met haar dance solo. Dit is natuurlijk altijd spannend, maar Annemijn had een sterke opening en zette de toon voor de dag. Annemijn zat in de categorie samen met Leonie en Kim. Na deze categorie volgden de andere categorieën. In totaal waren er drieëntwintig verschillende categorieën waarin er werd deelgenomen. Hannah ging voor het eerst met onze vereniging mee op wedstrijd. Ze heeft gestraald en heeft haar show mooi neergezet. Als laatste categorie was de solo dance twirl senior intermediate en hier zat ik (Kylie) zelf in. Met mijn solo op ACDC zette ik een prima performance neer die werd beloond met de 'star of the day' prijs voor solo's/duo's. Alle meiden van X-Change hebben super goede en mooie optredens neergezet en iedereen is in de prijzen gevallen. Dit jaar hadden we in totaal 18 gouden, 6 zilveren en 4 bronzen medailles en 1 gouden beker in de wacht gesleept. Het programma verliep verder vlot en de ochtend vloog voorbij. 

Voor Feline, Myron, Esli, Nova-Lee, Leonie en Danischa was het de laatste keer dat zij meededen met deze solo. Myron en Esli hadden zelfs een no-drop optreden neergezet. Dit was Nova-Lee haar laatste wedstrijd, omdat ze gaat stoppen. Zij heeft nog even alles uit haar solo gehaald en had ook een no-drop routine. Ik wens je veel succes met alles en hopelijk zien we je snel weer.

Nu werken we met een aantal meiden naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Het Runner-up NK op 14 december (Ensemble B1: Kim, Leonie, Inge, Annemijn & Danischa) en 15 december (Duo Kim/Kylie, Solo's Kim, Inge en Kylie). De rest van de meiden gaan hard aan de slag met het aanpassen van de ensembles en solo's/duo's of krijgen een nieuwe. 

Trots op alle meiden!

Gemaakt door: Kylie 24-11-2019


Deze zaterdag (16-11) waren de voorrondes van het NK. Het begon om 9 uur en ik (Inge), Melissa en Kylie waren er om 8:15. Toen kreeg ik een cadeautje van de vereniging het was een sleutelhanger en hij was echt heel erg leuk. En ik kreeg ook het hemdje want Melissa en Kylie en Martine hadden een hemdje gemaakt met de onderdelen erop waarmee je op de voorrondes of op het NK mee staat. Toen gingen we mijn haar doen en ondertussen mijn make-up. Toen kwamen Kim en Leonie. En die kregen ook de cadeautjes toen ging ik me omkleden en in trainen. We gingen in trainen en het ging eerst niet heel goed maar daarna wel Melissa en Kylie gingen kijken toen nog heel even wachten en toen mocht ik op. Ik had er echt super veel zin in ook wel een beetje zenuwachtig. Toen ging ik op en ik had maar 1 drop en mijn 3 spin gevangen. Daarna gingen we weer Naar de kleedkamer om mij om te kleden en Kim, Leonie en Kylies haar te doen en make-up. Daarna gingen we een tik tok opnemen. Die is echt super leuk geworden en het was ook super leuk om op te nemen de tik tok staat op Facebook van X-Change. Daarna gingen we een beetje chillen en toen mocht Leonie op Leonie had 2 drops en heeft het echt super goed gedaan. Daarna mocht Kim op en die had ook 2 drops en ook die heeft het super goed gedaan als laatste mocht Kylie op en ook die had 2 drops en heeft het super goed gedaan. Toen waren er nog wat nummers en ondertussen hebben we gewoon lekker ge-child. Toen was de prijsuitreiking en mochten we klaar gaan staan eerst werd er allemaal muziek gedraaid. Daarna mochten we met z’n allen op. Eerst werd er iemand herdacht en waren we 1 minuut stil. Daarna gingen we verder met de prijsuitreiking en ze begonnen met twirling 1-baton pre-teen beginner en daar zat ik in en ik werd 15e en mag dus baar het NK. Toen na 2 baten enzovoort. Kwam de categorie van Kim en Leonie. Kim is 15e geworden en ook die mag naar het NK. Helaas mag Leonie niet door maar heeft het heel erg goed gedaan. Toen kwamen we bij de categorie van Kylie en Kylie is 6e geworden en ook die mag naar het NK. Na de prijsuitreiking gingen we met z’n allen wat eten bij een snackbar en dat was heel erg gezellig daarna ging iedereen naar huis.

Gemaakt door: Inge 19-11-2019

15e plaats Inge                                           ^

15e plaats Kim                                           ^

6e plaats Kylie   ^


Door het stoppen van een van de meiden uit ons small team ontstond er een nieuw ensemble, namelijk ensemble B1. Kylie en ik hadden na wat trainingen het idee dat er nog wel eens een NK plaatsing voor dit team aan zou kunnen komen dit seizoen. Maar… Kim zit in beide ensembles en dat is niet toegestaan. Hier moesten we dus een oplossing voor vinden. Na flink wat denkwerk is het Kylie en mij gelukt om een mooie oplossing te vinden. Kim en Kylie zouden voortaan als duo verder gaan. Om te kunnen deelnemen aan het NK van december moesten ze wel presteren volgens een plan. Tijdens het concours van Hoogeveen (5 oktober) deden ze voor het eerst mee, dus in de introductieklasse. Hierbij moesten ze een plaatsing in de beginners behalen met daarbij plaatsingspunten voor het NK. Dit was gelukt! Omdat we verder als vereniging aan geen wedstrijden meer zouden deelnemen, hebben we ons ingeschreven voor het enige concours waar nog ruimte was voor een optreden; Roosendaal. Afgelopen zondag, 27 oktober, vertrokken we 9.00u vanaf Slagharen. Op naar Roosendaal. Om half 12 kwamen we aan op bestemming. Het klaarmaken ging aardig vlot. De pauze was net begonnen, toen wij er ook klaar voor waren om te gaan intrainen. Het intrainen verliep niet geheel soepel. Weinig oefenruimte, wat drops en toch wel een lichte druk om te proberen die laatste NK plaatsingspunten binnen te halen. Na de pauze waren Kylie en Kim het tweede optreden. De show met het thema ‘’San Andreas’’ verliep zonder drops. Toch hadden we alle drie het gevoel dat het wat aan de trage kant was. Filmpje teruggekeken en toen viel het allemaal toch wel mee. Van de drie deelnemende duo’s hadden Kylie en Kim beide het gevoel dat ze tweede zouden worden. Ik dacht natuurlijk gewoon eerste ;-). Na heel wat uurtjes wachten was het tijd voor de prijsuitreiking. Aangekomen bij de duo dance categorie kregen we het aardig warm. De punten werden namelijk eerst benoemd en voor een NK plaatsing hadden we 68 punten nodig. Nummer 3 67,1 punten, nummer 2 67,4 punten (whaaaaa, niet onze namen dachten we). Gelukkig gingen deze punten naar de andere duo’s in de categorie. Nummer 1 70,6 punten voor Kylie en Kim. Wat was dit een opluchting! NK plaatsing is gelukt. Twee kansen en beide kansen benut! Ik ben super trots op beide meiden! Ze hebben in 2 uurtjes de gehele show aangeleerd, thuis veel getraind en de twee vrijdagen die ze samen konden trainen goed benut. Toppers! Nu hebben we gelukkig nog een aantal weken de tijd om écht goed te kijken naar de show en de puntjes op de i te zetten voor het NK!

Gemaakt door: Melissa 29-10-2019


Op 5 oktober zijn wij met de vereniging naar een wedstrijd geweest in Hoogeveen. Het was zoals gewoonlijk weer heel gezellig en hebben veel gelachen. Iedereen heeft natuurlijk zijn best gedaan. Van de 20 optredens die we gedaan hebben zijn 7 gouden, 10 zilveren en 1 bronzen medaille. Het Twirlteam heeft een gouden beker gewonnen. Kylie en Kim hebben voor het eerst hun duo gedaan, zij hadden ook direct NK-plaatsing. Jasmijn met haar solo trad ook voor de eerste keer op, zij is geplaats in de novice. Het ensemble die bestaat uit: Kim, Leonie, Inge, Danischa en Annemijn hebben ook NK-plaatsing behaald. Ik zelf had drie medailles gewonnen, en ook hoge punten voor mijn solo waar ik heel blij mee ben. Het was dus een geslaagde dag.

Gemaakt door: Esli 17-10-2019


Op 21 september zijn wij met bijna iedereen van de vereniging naar een wedstrijd in Nunspeet gegaan. Het was erg gezellig. Sommige punten waren hoger dan normaal, en sommige vielen tegen. Desondanks zijn er veel medailles gehaald. 7 Gouden en 3 zilveren en 1 bronzen medaille. Zelf was ik erg blij met de punten van mijn solo. Het was best een geslaagde dag vond ik.

Gemaakt door: Renate 17-10-2019


Op zaterdag 14 september heb ik opgetreden in Hardenberg. Er was een sportmarkt op het plein in de stad. We hadden geluk want het was mooi weer. We hebben 3x onze dansjes gedaan. Iedereen heeft een solo gedaan en ik nog dansjes samen. Ik vond het super leuk maar ook vermoeiend. Heel veel kinderen hebben met ons meegedaan en naar ons gekeken. De meiden van de vereniging hebben de kinderen wat geleerd, ik ook. We hebben ook papiertjes uitgedeeld waarop stond wie we zijn en dat je lid kunt worden. Ik hoop dat veel kinderen met ons kunnen gaan trainen en aan wedstrijden mee kunnen doen. Dat zou wel leuk zijn!

Gemaakt door: Feline 17-9-2019


Op zaterdag 7 september hebben we met 6 meiden van X-Change meegelopen in de optocht van de feestweek in Gramsbergen. Net als ieder jaar heeft de feestweek een thema, dit jaar was het thema 'Sport en Spel'. Dit thema past natuurlijk perfect bij ons als twirlvereniging. Wij gingen dan ook als sportief verkleed met als motto 'X-Change laat Gramsbergen bewegen!'. Het leek erop dat we ontzettend veel moesten bewegen om het een beetje warm te krijgen die middag. Net toen we  onze kar mooi versierd hadden en we naar de start wilden lopen begon het toch hard te regenen! We zagen onszelf al de hele middag in de stromende door Gramsbergen lopen. Zo lang mogelijk hebben we binnen staan schuilen. Vlak voor de start renden Kylie, Kim en Myron door het vieze weer naar de organisatie om ons startnummer op te halen. Gelukkig stopte het met regenen op het moment dat we naar de start liepen en scheen de rest van de middag de zon! De tijd waarin we moesten wachten tot de optocht van start ging, hebben we goed gebruikt voor een warming-up. Tijdens de optocht dansten we door de straten en zetten we het publiek aan het werk. Squats, lunges en zelfs de kabouterdans kwamen voorbij. Ook lieten Myron, Kim, Inge en Kylie nog een aantal tricks met de baton zien, waar het publiek een groot applaus voor gaf. Na de optocht moesten we nog even wachten tot de prijsuitreiking. En wat doe je dan? Juist ja, in de zweefmolen op de kermis. Melissa en ik (Joyce) hadden het niet zo hoog op de zweefmolen dus zij bleven onder de overkapping van de botsauto's kijken hoe Kylie, Kim, Inge en Myron meerdere keren door de lucht vlogen! We hebben dit jaar helaas niet gewonnen, maar dat geeft niks. Het was een leuke middag en we hebben aan heel Gramsbergen laten zien hoe gezellig het is bij X-Change!

Gemaakt door: Joyce 18-9-2019


Zaterdag 8 juni hadden wij een wedstrijd in Rijssen. Hier deden we voor het eerst mee met ons twirl team bestaande uit: Leonie. Inge, Joyce, Kylie, Kim en ik (Annemijn). Wij werden hiermee eerste. Helaas had Kim een blessure en viel Melissa voor haar in. Gelukkig kon Kim wel meedoen met haar solo en het ensemble. Dit ensemble bestaat uit: Kylie, Melany en Kim en zij hebben een eerst prijs hiermee gewonnen. Voor de rest gingen de ensembles en solo's super goed. Ook voor Kylie met haar solo heeft ze een promotie behaald! Ik werd eerste en behaalde een eerste keer NK-plaatsingspunten. Met ons small team bestaande uit: Leonie, Kim, Eline, Danischa, en ik (Annemijn) deden voor de tweede keer mee en werden tweede. Kylie heeft voor Kim ingevallen. Het was een succesvolle wedstrijd, maar vooral super gezellig met iedereen!

Gemaakt door: Annemijn 9-6-2019


Zaterdag 18 mei hadden wij een wedstrijd in Dedemsvaart met de hele vereniging. Annemijn liet vandaag haar nieuwe solo zien. Ensemble A X-Change deed ook voor het eerst mee met hun show. Dit ensemble bestaat uit Kim, Kylie en Melany. En Jungle book ging vandaag ook voor het eerst met hun show. Jungle book bestaat uit Annemijn, Kim, Leonie, Eline, Inge en ik (Danischa). Voor de rest gingen de solo's, 1-batons, duo en ensembles heel goed. We zijn met 6 gouden, 6 zilveren, 4 bronzen medailles en een zilveren beker naar huis gegaan, En Inge, Leonie en ensemble A hadden NK-plaatsing. Ik vond het een top wedstrijd en mooi om naar terug te kijken. 

Gemaakt door: Danischa 18-5-2019


Zaterdag 11 mei hadden we wedstrijd van twirl. Dat was heel leuk en gezellig. Het begon om 20 over 9 en het was afgelopen om 5 uur. De wedstrijd was in Enschede. Het begon met de dansjes en als laatste was de prijsuitreiking. En daar hadden we 8 medailles gewonnen. Er waren roze medailles en ook bekers. Dat was heel mooi. Je draagt een heel mooi pakje en die is alleen voor wedstrijden. 

Gemaakt door: Myron 13-5-2019


Zaterdag 30 maart hadden wij een concours in Coevorden. Dit was ons eigen concours. Dit was super leuk en gezellig. We stonden met twirling 1-baton, duo dance twirl, solo dance twirl en ensemble dance twirl op het concours. Het ging bij iedereen super goed. We hebben 4 NK plaatsingspunten binnen gehaald: solo twirling 1-baton ik (Inge), solo dance twirl Leonie, Solo dance twirl Kim en duo dance twirl Kim en Leonie. En nog een promotie door Kim. Het was een super leuk wedstrijddagje! Op naar de wedstrijd in mei waar iedereen weer met z'n solo mee gaat doen. 

Gemaakt door: Inge 3-4-2019


Zaterdag 9 maart hadden wij een optreden. Dit was in de Binder, omdat de Binder 5 jaar bestaat. Deze dag hadden wij 2 optredens, 1 's ochtends en 1 's middags. De rest van de dag gaven wij workshops en deelden wij flyers uit. Het was een super leuke en vooral super gezellige dag. 

Gemaakt door: Leonie 16-3-2019


Op zondag 16 december mochten wij (Kim, Melany, Melissa en ik) ons vertegenwoordigen op het runner-up kampioenschap. Dit NK werd gehouden in de topsporthal in Almere. Samen met mijn duomaatje Melany trapten wij af met onze duo dance. Met maar 1 drop liepen wij tevreden af. Na onze duo gingen we op met het ensemble samen met Melissa. De muziek die afging was niet van ons, dit ging niet helemaal zo als het hoorde. Na (voor ons gevoel) lang wachten startte de muziek. Met 2 drops konden we met het ensemble ook trots zijn op ons zelf. Als derde was Kim aan de beurt. Het was al een super prestatie dat zij zich voor het NK had geplaatst, dus voor mij was ze al een winnaar. Haar show liep goed, met een piepklein stukje naar een leeg publiek (de verkeerde kant) kon ook Kim meer dan tevreden te zijn met haar mooie routine. Als laatste mocht ik het NK avontuur voor twirlvereniging X-Change afsluiten. Ik was er helemaal klaar, maar mocht nog even wachten. De jury wou nog graag wat eten en drinken voordat ik op mocht. Vol met spanning ging ik daardoor de vloer op. Niet helemaal tevreden, maar zeker niet ontevreden heb ik voor de laatste keer deze dance twirl gedaan. Met dik twee uur uitloop was daar eindelijk de prijsuitreiking. Verwachte ik in de top 3 te komen met een onderdeel? Nee, ik was met alles tevreden. De uitslag was daardoor een verrassing. Samen met Melany mochten wij een supermooie zilveren medaille in ontvangst nemen. Wij hebben met z'n tweeën 10 andere duo's achter ons gelaten. Super trots, maar niet alleen op deze uitslag. Met het ensemble zijn we 4e geworden (ons doel was 8), Kim behaalde een prachtige 8e plaats en met mijn solo heb ik een 10e plaats behaald (precies mijn doel). Ik kijk terug op een top NK. Nu gaan we met alle meiden hard trainen voor ons eigen concours op 30 maart in Gramsbergen.

Gemaakt door: Kylie 17-12-2018


Kylie Somsen en ik hadden ons geplaatst voor de voorrondes van het nk. 24 november was het eindelijk zover en mochten we onze shows laten zien op de voorrondes van het nk! Kylie mocht haar 1-baton en haar solo dance twirl laten zien en ik mijn solo dance twirl. Als eerst van ons was Kylie aan de beurt met haar 1-baton, ze heeft het super goed gedaan en is uiteindelijk 20’ste geworden van 50 deelnemers. Even later had Kylie haar 2’de onderdeel en dat was haar solo dance twirl. Daar had ze 4 drops. We moesten best lang wachten tot ik aan de beurt was met mijn solo dus we zijn met z’n allen gezellig de stad in geweest. Dat was heel gezellig. Na een uurtje in de stad gingen we weer naar de sporthal. Toen was mijn solo dance twirl. Ik had 0-drops met mijn solo en het ging heel erg goed. Na mijn solo hebben we nog bij andere shows gekeken. Iedereen deed het echt super goed. Rond half 7 was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. En Kylie en ik hebben ons alle twee geplaatst voor het nk! Kylie heeft een 13’de plek behaald van 60 deelnemers en ik heb een 7’de plek behaald van 31 deelnemers. De top 15 mocht door naar het nk. Daarna hebben we met z’n allen de dag afgesloten bij de Mac Donalds. Het was echt een top dag! En het was weer super gezellig! 16 december mogen we nog één keer onze show laten zien op het nk in Almere.

Gemaakt door: Kim 27-11-2018